Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. marraskuuta 2010

Ennää reilu kolme viikkoa! Eiiih!

Hi there!

On aika taas vähä vierähtäny. En haluais lähtä pois täältä, ois pitäny tulla vuodeksi.. :(

Yritän nyt kuitenki kirjottaa tähän vielä jotain, mistä tänne tulevat opiskelijat vois hyötyä.


1. Tulkaa vuodeksi!! Syyslukukaudessa ei ehi millekkään! :)

2. Ettikää private accommodation asunto. Ne on paljon halvempia ku nää kampuksen asunnot, niissä on kaikki kalusteet, pyykkikoneet ym! (Plassey Villagessa pyykkien peseminen maksaa jotain 5e per kerta) Monia asuntoja on esim. ihan tässä Plasseyn vieressä eli tosi hyvällä paikalla (jopa paremmalla ku monet kampuksen asunnot!).. Keskustasta en ehkä suosittelis hakemaan asuntoa kuitenkaan, jos ei halua kulkea bussilla yliopistolle joka päivä. Bussit on kiertää ihmeellisiä reittejä ja täällä on yllättävän paljon liikenneruuhkia. Ottakaa vaan selvää, että esim. lämmitys kuuluu vuokraan ja lämmitys toimii, ku talot on oikeesti täällä aika kylmiä jos vertaa Suomeen.

3. Ostakaa Sports Arenalle jäsenyys. Siellä voi tehä mitä vaan: uida, käydä SAUNASSA, yleisurheilla, käydä salilla.. Ainoa ongelma mulla oli sen kanssa se, että ei ollu tarpeeksi aikaa siellä käymiseen, ku tentit ja esseet alko bileiden lisäksi painaa päälle. Mutta jos vähänki tykkää urheilla, nii se kannattaa ostaa!

4. Ottakaa mahollisimman vähän kursseja. Tai karsikaa heti vaikeat kurssit poies ja ottakaa kivoja, mielenkiintosia kursseja (jos semmosia täältä löyätte...) tai semmosia missä on kivat assignmentit. Esseiden kirjottaminen on ollu tuskallista, ku keskittyminen on niin vaikeaa ja lähteitten löytäminen vielä vaikeampaa, ku kirjastossa ei oo mitään. Luulin että esseet ois kivimpiä assignmentteja, mutta tentit, esitelmät ja projektit voittaa ne sata-nolla! Ei kannata stressata kouluhommista vaikka ne vaikeita oliski, ite oon ainaki päässy kaikki läpi.

5. Liittykää clubs&societiesiin ja ottakaa osaa ihan kaikkeen meininkiin mitä täällä järjestetään! Clubeista saa kavereita ja varsinki alussa ne järjestää paljon bileitä ja retkiä ym. Ei kannata jäähä ikinä tänne Limerickiin yksin viikonlopuksi esim. "tekemään kouluhommia", jos kaikki muut on menossa jonnekki vaellukselle/Dubliniin. Täällä ei oo mitään viikonloppusin täällä kampuksella, kaikki irlantilaiset lähtee kotia ja vaihtarit joko järjestää täällä jotain menoa, tai lähtee kans muualle. Tiiän pari vaihtaria jotka vaa istuu niitten huoneissa kotona eikä ikinä lähe mihinkään Limerickistä tai tuu mihinkään bileisiin tms. Ne laskee päiviä millon pääsee takas kottiin! Urpot, tehkää jotaki! Voi syyttää vaan itteä jos ei nauti olostaan täällä. Ku täällä on oikeesti ihan mahtavaa!

6. Matkustelkaa. Irlannissa on paljon nähtävää! Reppureissailu on suht halpaa, ku yöpyy hostelleissa kavereitten kans ja matkustaa bussilla. Omat eväät mukana ja kokkailua hostelleissa. Se on parasta! Täältä löytyy pieniä kyliä, missä näkee aitoa irlantilaista elämää ja isoja kaupunkeja jos haluaa menoa ja meininkiä. Dublin, Galway, Cork, Belfast, Killarney, Dingle, Aran Islands. Siinä muutamia näkemisen arvosia paikkoja...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Meillä on ens viikko "lukulomaa". Wuhei! Mulla on yks essee vielä tekemättä (enää kolme päivää aikaa tehä se, apuaaaa) ja mua vaan naurattaa ku ajattelenki niitä essee kysymyksiä. Wtf? En tajua puoliakaan niistä. Ne liittyy Lady Morganin Wild Irish Girliin ja sit Byronin, Shelleyn, Wordsworthin jne. runoihin. Niitä pitää jotenki yhistellä siinä esseessä ja pohtia esim. edesauttaako romantismin ajattelutapa luomaan empatiaa ja historiaa toisten ihmisten kans, tms?! Oli hyvä valinta tuo Romanticism and Sensibility kurssi. Ja sit ku tuo on tehty, nii pitäs vissii lukea tentteihin. Onneks mulla on vaa kaks tenttiä. Vaikka niin joo, mulla ei edelleenkää oo sitä kirjaa mitä toisella kurssilla on käytetty ja mitä pitäs lukea siihen tenttiin. Jeah, lukuloma, sielu lepää <3

Samaan aikaan, ens viikolla, meillä on mm. Farewell Party ja muuta meininkiä tietenki. Mitenhän se onnistuu ku pitäs lukea? Ei varmaa nukuta ollenkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti