Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Dingle Dingle!

Hi, how are you?

Tultiin just Dinglestä!

"Once cited as 'the most beautiful place on earth' by the National Geographic; was voted among the top 100 destinations in the world by Trip Advisor; CNN recently recommended it as a very favourable winter destination; it is listed as one of the top 10 places to be on New Year's Eve - all of these accolades refer to the stunningly beautiful Dingle Peninsula." http://www.dingle-peninsula.ie/

Se oli ihan mahtava paikka! Siellä oli uskomattomat maisemat: merta, peltoja, lehmiä, hevosia, lampaita, huviloita, täydellisiä nurmikoita, true kalastajamiehiä, kalakauppoja, pikku pubeja, vahvaa irkkuaksenttia, Guinnesstä ym... Eli nyt nähtiin sitä oikeeta Irlantia, I guess. Paitsi että siellä oli myös palmuja ja delfiinejä!! Ja yks kuuluisa delfiini, Fungi. ^^

Mentiin bussilla eka Traleeseen ja sieltä sit toisella bussilla Dingleen, menopaluu makso 28e. Oltiin Rainbow Hostellissa yks yö, se oli 1,7 km Dinglen keskustasta, mutta se oli halpa ja muutenki siisti (n. 16e yö). Se oli täynnä lepposia travellereita ympäri maailmaa, mutta oli siellä muutama järkyttävän kovaääninen Brittiki tietty! (+joku urpo varasti meiän aamupalajugurtit jääkaapista) Tyypit soitti kitaraa ja laulo biisejä myöhälle yöhön asti siinä hostellin pihalla ja meininki oli rento. Mmm.. Tuli itellekki matkakuume, ku katteli niitä jotka oli ollu reissussa kuukausia ja suunnitteli mihin mennä seuraavaksi.

Reissun kohokohta oli kuitenki veneretki merelle, missä me nähtiin delfiinejä (tai ainaki yks delfiini, jeee)! Se vene pyöri siinä melko lähellä rantaa about tunnin ja sinä aikana sää vaihteli kokoajan, eka paisto aurinko, sitte sato vettä ja sen jälkeen alko tuulla kovasti jne. Aluksi oltiin vähä paniikissa ku aallot oli niin isoja ja laiva keikku miten sattuu, mutta siihen tottu äkkiä. Lopuksi me heiluttiin siellä kannella puolelta toiselle ja bongailtiin delfiinejä ku mitkäki hullut turistit... Ne oppaat sano, että normaalisti siellä näkee paljon enemmän delfiinejä, joten ei sitte jouduttu maksamaan siitä matkasta niin paljoa, ku me ei nähty paljon mitään. Mutta eipä se haitannu yhtään, ku meillä oli muutenki niin hauskaa! Se sää oli niin ihmeellinen ja nähtiin kaks tosi kaunista sateenkaarta!

Mutta, pitäs vissiin kirjottaa jotaki myös opiskelusta ja muusta. Öööh... Niin tällä viikolla meillä oli vaan luentoja, ne pienryhmätunnit (tutorials) alkaa vasta kahen viikon päästä. Luennot on samantyyppisiä ku Suomessa, mutta joittenki luennoitsijoiden aksentteja on vaikea tajuta (jopa nuo Amerikkalaiset sano ettei ne ymmärtäny kaikkea mitä luennolla puhuttiin) ja yks luento kestää vaan 45-50 minuuttia. Pienryhmätunteja on suunnilleen kerran viikossa, riippuu vähä kurssista, mutta niistä en vielä tiiä sen enempää..

Mun pitää siis ottaa kolme englannin kurssia, ku opiskelen sitä Suomessa ja loput kaks kurssia saa olla ihan mistä tiedekunnasta ja aiheesta vaan. Aattelin kuitenki ottaa vaan neljä kurssia: kolme enkun kurssia ja yks sosiologiaa, ku se oli niin mielenkiintonen (sociology of media). Työmäärä kursseilla tuntuu niin isolta, ku tarkotus olis ehtiä tekemään muutaki ku opiskelua.. Kurssit suoritetaan tekemällä tentti (joissaki on myös välitentti), kirjottamalla esseitä (1500-2000 sanaa) ja pitämällä esitelmiä. Tietenki myös tuntiaktiivisuus vaikuttaa loppuarvosanaan.

Mitäs muuta pitäs kertoa..? Täällä tapahtuu kokoajan jotaki, että en es muista mitä kaikkea oon tehny!? Hmm, ostin ainaki kortin tonne Sports Arenalle. Se makso 100e, auts, mutta se on voimassa koko syyslukukauden ja sillä pääsee uimaan, kuntosalille, sisäjuoksuradalle, fitnesstunneille ym. Oon käyny jo pari kertaa kuntosalilla, mikä on tosi hyvä, siellä on paljon laitteita ja monet niistä on ihan uusia.

Ainiin, se Fresher Fest oli tosi jees! Bändit näytti olevan suosittuja, ku yleisö laulo kokoajan mukana.. Bändeistä Newton Faulkner tais olla suosituin, mutta ite tykkäsin enemmän Ocean Colour Scenestä. Ja Stablessia pitää vähä mainostaa. Siis kampuksella oleva The Stables pubi on ihan loistava, halpa ja suosittu paikka! Siellä on tanssilattiaki ja mahtava harmaapäinen ukkeli dj:nä! Ja joka perjantai siellä on International Students Night.

En nyt jaksa kirjottaa enempää, oli niin rankka Dingle-reissu... ;) Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti